2015. július 20., hétfő

Irattartó gabonapelyhes dobozból:)))

Irattartóra mindenkinek szüksége van. A hivatalos papírok mellett remekül rendben tartják az újságokat, magazinokat, a brosúrákat, szórólapokat is, mi ezekben gondosan szortírozva, tartjuk legtöbb iratunk.
gabona pelyhes dobozból
Irattartó papucsot bárhol beszerezhetünk, de ezek többnyire elég unalmasak, melyeket érdemes feldobni egy kis színnel. Sőt ha elég kreatívak vagyunk még irattartó sem kell, gabonapelyhes dobozból, dekortapasszal gyönyörű egyedi tartókat készíthetünk.
Így készítsd:
  • Az üres és megtisztított papír doboznak vágd le a tetején behajló kis füleit, majd pontosan kimérve mind a négy oldalon vágd ferdén le az oldalát is. Ollóval is megtehetjük, de még pontosabb, egyenletesebb lesz a széle ha hobbikéssel dolgozunk.
  • A müzlis doboz külseje mivel élénk színű átüthet a dekortapasz borításon, így ajánlom előtte fehér papírlapokkal ragaszd te is körbe a dobozt. Nem kell ennek tökéletesnek lennie, nem baj ha a szélen nem tapad teljesen, a ráragasztott dekortapasz csíkok úgyis erősen tartják majd.
  • Ezután tervezzük meg a csíkok sorrendjét, majd felülről haladva ragasszuk körbe a dobozt. A széleken kb. fél cm-es ráhagyással hajtsuk vissza, és vágjuk egyforma hosszúra a széleket. A csíkok felhelyezésénél ügyeljünk, hogy az adott csík soha ne sarkon érjen véget, így nem lenne olyan tartós a végeredmény.
  • Dolgozhatunk sűrű, teljes, sőt rétegezett dekortapasz borítással de ha előtte semleges vagy dekoratív papírral beborítottuk a felületet az is látványos, ha csak egy-egy csíkot húzunk.
  • Ha sorban haladunk a csíkozással szép vízszintes marad a minta, nincs szükség méricskélésre sem.
  • Végezetül a széleken visszahajtott dekortapaszt még egy keresztbe futtatott csíkkal is rögzíthetjük. Tartóssá és mutatóssá teszi a végeredményt.
gabona pelyhes dobozból
Szuper megoldás, ha több formára vágott gabonapelyhes dobozt egymás mellé ragasztunk és együtt, ikresítve dekortapaszozzuk körbe őket.
gabona pelyhes dobozból
Készíthetünk minden tartót más színűre, szivárványosan vibrálóra vagy azonos színeket kombinálva. Hasznos is lehet ez a “színkódolás”, a hasonló tartalmat hasonló színben tárolhatjuk.
gabona pelyhes dobozból irattartó dekortapasszal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése